Veelgestelde vragen

R

Gecertificeerd inbouwspecialist

R

GRATIS inbouw bij u thuis of op locatie

R

Vaste lage prijs voor alarm + montage

Klik op één van de onderstaande vragen om meer te lezen.

Wat is een SCM klasse alarm?

Een SCM klasse alarm is een gecertificeerd alarm in verschillende klassen onderverdeeld. Door het installeren van een SCM klasse alarm verkleint u de kans dat er ingebroken wordt in uw voertuig. alarmvoorjeauto.nl levert alarmsystemen die voldoen aan de hoogste eisen van de verzekeringsmaatschappij en KIWASCM (Nederland).

Alle producten zijn uitvoerig getest en gecontroleerd. Elk klasse alarm is te herkennen aan de sticker op het alarmsysteem en dient een eigen SCM certificaat te krijgen, die na montage apart voor uw voertuig wordt uitgeschreven. Tevens zal de monteur na montage de verplichte VbV-SCM stickers op uw autoruiten plakken.

Welke SCM-klassen zijn er?

Er zijn verschillende klasse alarm die zijn onder te verdelen in 3 klasse:

 1. Startonderbreker (voorheen klasse 1)
 2. Alarmsysteem (voorheen klasse 2)
 3. Alarmsysteem + hellingshoek (voorheen klasse 3)

Als u kiest voor een KIWA-SCM klasse alarm weet u altijd zeker dat u een kwalitatief hoogwaardig alarm heeft, wat ervoor zorgt dat uw voertuig goed beveiligd is. U herkent een KIWA-SCM klasse alarm aan de sticker op het alarm, waarop staat “SCM goedgekeurd” met daaronder een nummer.
alarmvoorjeauto.nl werkt uitsluitend met door KIWA-SCM gecertificeerde monteurs die de alarmsystemen volgens de door KIWA-SCM en alarmvoorjeauto.nl richtlijnen monteren.

Klassenindeling:

Startonderbreker (voorheen klasse 1)
Bestaande uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen, welke beide zorgen dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen:

 • Minimaal twee blokkeringen

Indien het motormanagement systeem af-fabriek wordt onderbroken, geldt dit als een dubbele blokkering.

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)
Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering:

 • Startonderbreker
 • Omtrekdetectie
 • Interieurdetectie
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
 • Optische signalering

Het automatisch inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)
Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering:

 • Startonderbreker
 • Omtrekdetectie
 • Interieur detectie
 • Hellingshoekdetectie
 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
 • Optische signalering

Het automatisch inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Eigen autorisatie
Vanaf 1-1-2015 mogen after-marketsystemen niet meer luisteren naar de DATA BUS van het voertuig voor het uitschakelen van het systeem. Enkel after-marketalarmsystemen met eigen autorisatie voldoen aan de eisen, waarbij het systeem moet zijn voorzien van een eigen handzender/elektronische sleutel/driver card.

Zijn de monteurs en alarmvoorjeauto.nl KIWA-SCM gecertificeerd?

Alarmvoorjeauto.nl en alle monteurs die de inbouwwerkzaamheden verrichten zijn allen gecertificeerd.

Hoe werkt een VVS-systeem?

Voertuigbeveiliging door voertuigvolgsystemen
Voertuigvolgsystemen kunnen op alle voertuigen worden toegepast. Een voertuigvolgsysteem kan de locatie van een gestolen voertuig doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale. Deze PAC heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen aanhouden. Op deze manier worden er vele voertuigen na diefstal terug gevonden.

Opvolging
Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen, is ervoor gekozen alle alarmmeldingen te laten verwerken via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).

Basisbeveiliging
Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.

Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie
Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.

De klassenindeling
Een voertuigvolgsysteem met jamming detectie kan in verschillende voertuigen ingebouwd worden. Uiteraard kan een voertuigvolgsysteem met jamming detectie alleen geplaatst worden als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde basis klasse. Deze dient ook geregistreerd te zijn in de database.

Welk VVS-systeem bouwen jullie in?

Allsetra is een betrouwbare partner wanneer het gaat om voertuigvolgsystemen en dit vinden wij een zeer belangrijke factor. Allsetra maakt gebruik van een eigen meldkamer, DIEFSTALOPVOLGING Vanuit onze AlarmServiceCentrale wordt het digitale autopaspoort naar de Politie verzonden en de aangifte namens u verzorgd. Rechercheurs van ons zusterbedrijf Tracer zorgen voor directe opvolging van uw gestolen voertuig. Zodra uw voertuig is getraceerd zal de Politie deze veiligstellen.

Extra services
Na het downloaden van de Allsetra app, kunt u kosteloos gebruik maken van onze diensten als; real-time inzicht in de locatie en status van uw voertuig maar ook automatische registratie van uw ritten conform het RRS normenkader van de Belastingdienst.[/toggle] [toggle border=’none’ title=’Ik weet niet welk alarmsysteem ik moet kiezen, kunnen jullie mij daarbij helpen?’] Als u er niet uitkomt welk alarmsysteem het beste bij uw auto past of bij uw verzekeringspolis, staan onze specialisten graag voor uw klaar. U kunt dan contact opnemen met de klantenservice op 085-4019348. Zij kunnen u ongetwijfeld helpen met de juiste keuze.

U kunt ook het contactformulier invullen met de gegevens van auto, dan nemen wij contact met u op, op het aangegeven tijdstip.

Op welk termijn kunnen jullie het alarmsysteem installeren?

U moet rekening houden met een termijn van 1 tot 1,5 week nadat dat u het alarm heeft besteld.

Hoe lang duurt de montage van het alarm?

Dat verschilt per product en auto, maar u moet rekening houden met 2 tot 8 uur. Voor een preciezere tijdsindicatie kunt u altijd contact met ons opnemen (085-4019348)

Wie neemt contact met mij op voor een inbouwafspraak?

U wordt gebeld door D3K Automotive (moederbedrijf van alarmvoorjeauto.nl). Zij zullen samen met u kijken wat de beste en snelste mogelijkheid is om het alarmsysteem in uw auto te monteren.

Hoe werkt het inbouwen op locatie?

Als u heeft gekozen voor een autoalarm met inbouw op locatie belt onze klantenservice u binnen 2 werkdagen voor een afspraak. Samen met u wordt er gekeken op wat voor termijn de opdracht kan worden ingepland. Indien de klantenservice u niet binnen 2 dagen heeft gebeld, kunt u ons het beste even een e-mail sturen met daarin uw gegevens (info@d3k.eu)

Wanneer alarmvoorjeauto.nl het alarm komt inbouwen zal de monteur zich melden op een vooraf besproken adres, waarna wij het alarm bij u op locatie inbouwen. U hoeft er niet op te wachten, want alarmvoorjeauto.nl komt niet voor niets bij u op locatie. Als de monteur klaar is zal hij het alarmsysteem uitgebreid toelichten en krijgt u het SCM certificaat netjes thuis gestuurd.

Gaat mijn verzekering akkoord met jullie alarmsystemen?

Elke verzekeringsmaatschappij die een KIWA-SCM goedgekeurd alarm vereist gaat akkoord met het KIWA-SCM alarm dat wij installeren. Er is in Nederland maar één instantie die hierop toe ziet en dat is de stichting KIWA-SCM in Nieuwegein. Alle systemen die zij accepteren zijn goedgekeurd door TNO Nederland.

Hoe lang garantie zit er op het alarm en de montage?

Al onze systemen hebben 2 jaar fabrieksgarantie.
De garantie op de montage is 3 jaar, mocht er binnen deze 3 jaar iets gebeuren met het alarmsysteem zullen wij dit binnen de garantie oplossen.[/toggle] [toggle border=’none’ title=’Heb ik na de montage van het alarmsysteem er geen omkijken meer naar?’] Het certificaat is standaard 3 jaar geldig, na deze 3 jaar moet u jaarlijks terugkomen voor een APK (Alarm Periodieke Keuring) om de geldigheid van het certificaat te verlengen.

Wij zullen u jaarlijks tijdig melden wanneer uw alarm weer voor een APK moet terugkomen.

Kan ik ook een alarm laten monteren dat ik ergens anders heb gekocht?

Ja, dat is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Dit is afhankelijk van het merk en type autoalarm. U kunt hiervoor het beste met onze klantenservice contact opnemen.

Krijg ik een factuur met BTW?

U krijgt van ons een factuur incl. 21% BTW. Op de factuur is uw BTW-nummer vermeld, mits u deze heeft ingevuld bij uw account.

Hoe zijn jullie te bereiken?

Adres:
Andy Warholstraat 1
1328LA Almere
info@d3k.eu

Telefonisch
maandag – zaterdag tussen 9.00 en 19.00
085-4019348